jogurtové bochánky

Budeme potřebovat:
2 hrnky ovesných vloček
2 hrnky žitné celozrné mouky
2 hrnky jogurtu
4 lžičky javorového sirupu
lžička soli
2 prášky do pečiva
mléko podle potřeby
Postup:
Ovesné vločky pomixujeme na mouku a přidáme zbytek surovin. Pokud máme těsto moc tuhé tak přidáme mléko. Pokud je moc lepivé tak budeme mít větší práci..:D 
Vyložíme si plech pečícím papírem a troubu předehřejeme na 215° na horkovzduch.
Z těsta tvoříme malé bochánky, přibližně o velikosti dlaně, pokud se těsto moc lepí, namočte si ruce pujdou lépe tvarovat.
Bochánky pečeme 10 - 15 minut na 215°

Jsou to nejlepší bochánky co jsem kdy dělala. Úžasná chuť i konzistence, nejsou sladké, hodí se úplně ke všemu. Úplně se rozplývají na jazyku a u nás vždy zmizí během jednoho dne. Můžu doporučit.

Žádné komentáře:

Okomentovat